Ливърпул приема Манчестър Сити на Анфийлд в мач от 11-ия кръг

...
Ливърпул приема Манчестър Сити на Анфийлд в мач от 11-ия кръг
Коментари Харесай

Битка на титаните: Ливърпул ще опита да спре летящия Манчестър Сити

Ливърпул приема Манчестър Сити на " Анфийлд " в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Срещата е с начален час 18:30 и може да я наблюдавате онлайн по DIEMA SPORT 2.

" Мърсисайдци " не се намират в добра форма във Висшата лига, като имат едвам две победи в осем мача. Все отново, " алените " могат да се уповават на последната среща, която изиграха в Шампионската лига, приключила с победа със 7:1 против Рейнджърс. Тимът на Юрген Клоп е непобеден във Висшата лига като хазаин от към този момент над една година. Срещу Манчестър Сити " мърсисайдци " имат едвам една загуба на този стадион в шампионата от 2003-та година. Това е и единствената победа на " жителите "  на Анфийлд в ерата на Висшата лига, когато е имало фенове по трибуните. 

За домакините отсъстващи остават Къртис Джоунс, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Последните изчезнали са Трент Александър-Арнолд, Жоел Матип и Луис Диас, като всички получиха контузии в мача против Арсенал предишния кръг. Ибрахима Конате остава под въпрос до последно, само че се смята, че в случай че не е подготвен на 100%, той няма да бъде пожертван.

Манчестър Сити записват страховит старт от началото на сезона. Те към момента са непобедени във Висшата лига и Шампионската лига. Ерлинг Халанд е индивидът, от който всички се тормозят, само че " жителите " разполагат с изключителна класа и отвън норвежеца. Проблемите с травми за Манчестър Сити са основно в отбрана, като ще отсъстват Кайл Уокър и Джон Стоунс. Калвин Филипс също не е подготвен да бъде в групата за мача, лекувайки контузия в рамото.

Отборът на Пеп Гуардиола има едвам пет победи в последните си 13 гостувания във всички шампионати, само че е със най-хубавата отбрана (9 допуснати гола) и най положителната офанзива (33 вкарани гола) в лигата. 

Мачът дава обещание да бъде извънредно забавен. Манчестър Сити - Ливърпул, Юрген Клоп - Пеп Гуардиола, Ерлинг Халанд - Върджил ван Дайк и още доста ни чака от 18:30 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР